Special guest star la Metacritic: Andrei Terian

17 noiembrie 2010 § 13 comentarii

Andrei Terian a acceptat invitaţia Cercului Metacritic de a propune un text spre dezbatere. De fapt, trei texte: un fragment din A cincea esenţă, plus altele două, pe cât de scurte, pe atât de incitante, ca anexe. Pe baza acestora vom încinge o discuţie miercuri, pe 24 noiembrie 2010, ora 18, sala 302.

Aşadar, vă aşteptăm să dezbatem despre esteticul inexistent (?!), despre limitele criticii, în fine despre gust şi metodă. (Da, Andrei Terian va fi prezent şi în carne şi oase, nu numai în spirit şi literă!)

§ 13 Responses to Special guest star la Metacritic: Andrei Terian

 • mariusconkan spune:

  nu stiu de unde aceasta emfaza. oare membrii cercului metacritic se simt inferiori in celebritate lui terian, cel care, exceptand cartea sa de debut, promoveaza nulitati in materie de poezie?

  • metacritic spune:

   stimabile, nu discutăm despre ce promovează sau nu Andrei Terian în materie de poezie. discutăm tocmai despre cartea sa de debut, pe care dumitale o exceptezi. în rest, inspiraţie!

  • Pentru că, spre deosebire de simpatii şi antipatii personale, o critică serioasă nu se construieşte pe jocul tactic al unor relaţii subiective, ci pe o profundă legitimare teoretică. Pe care o pune în joc tocmai textul afişat pe acest blog, suficient de ofertant şi de provocator încât să anunţe o întâlnire de excepţie a Metacriticului.

 • M. Conkan spune:

  Va multumesc pentru explicitari si lamuriri. Cat despre inspiratie, acesta e un termen atat de invechit, incat ar trebui aruncat sub presh.

 • M. Conkan spune:

  iata un pasaj din cartea de debut a lui terian care reflecta exact o anumita oligofrenie critica :

  „Opera geniului depăşeşte […] nu numai facultatea de producere, dar şi facultatea de percepere a celorlalţi oameni; de aceea ceilalţi nu-l înţeleg de la început.” Dar, dacă filosoful german ar fi rămas consecvent propriilor sale premise, atunci ar fi trebuit să admită că nu-l înţeleg nicicând.

 • metacritic spune:

  exact, marius, rămâi și tu consecvent propriilor premise. ele sunt, oricum, pe dinafară.

 • alex goldis spune:

  Mihaela, insist si te rog sa nu mai admiti pe site-ul Metacritic personaje care se exprima polemic prin termeni precum „jigodie” sau„oligofrenie”, incapabile, in schimb, sa-si argumenteze propria opinie. Mi se pare sub demnitatea Metacritic-ului.

 • mihaelaursa spune:

  @ Alex, i-am incredintat lui Laurentiu managerierea blogului si a comentariilor, zic ca se descurca foarte bine. Putem adauga regula inacceptarii injuriilor in statutul acestui blog, mi se pare corect.
  @ Marius, pe de alta parte, cand vei renunta la tonul asta care nu spune nimic bun despre tine? Dac-as fi poet publicat m-as jena de doua ori in acest caz: 1) pentru ca, orice ai spune despre „promovarea nulitatilor in poezie” nu are cum sa sune altfel decat resentimentar, 2) pentru ca justifici „oligofrenia” critica prin corectura lui „de la inceput” cu „niciodata”??
  Ma deranjeaza cu atat mai mult sa vad ca nu te poti dezbara de obiceiul injuraturii servite pe post de argument, pe care il amendeaza si Alex, cu cat ti-am citit si lucrarile de critica, destule ca sa stiu ca poti fi si un critic cu capul pe umeri. Cand nu esti prea preocupat sa faci pe copilul teribil…

 • claudiu turcus spune:

  Din cate imi amintesc,Marius Conkan nu prea s-ar simti magulit in compania congenerului sau SGB. Prin urmare, nu inteleg de ce se exprima ca si cum ar fi onorat de asociere.

 • Laurenţiu Malomfălean spune:

  ok, am adăugat regula inacceptării injuriilor în statutul acestui blog. de-acum înainte nu mai aprobăm comentarii de gen, resentimentar-invective. punct.

 • M. Conkan spune:

  Marius Conkan nu se simte bine ca e asociat cu SGB. Tocmai de aceea, imi cer scuze tuturor celor pe care i-am jignit cu afirmatiile mele, care punctau o parere mult prea viscerala si neprofesionista. Toate cele bune.

 • […] trecut deja a doua întâlnire a Metacriticului din anul acesta, featuring Andrei Terian. Nu vă spun prea multe din cele ce s-au întâmplat acolo, doar un pic, de gust. Claudiu Turcus, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Special guest star la Metacritic: Andrei Terian at Cercul Metacritic.

meta

%d blogeri au apreciat: